Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Wat is Pancration

Introductie:

Wij verzorgen lessen in tal van (voornamelijk budo-) sporten als: Muay-Thai/Kickboksen, worstelen, judo, karate, boksen, fitness en gymnastiek waarbij de nadruk ligt op discipline en resprect.

Het Muay-Thai/Kickboksen, het worstelen en combinaties van beide sporten worden op top-niveau beoefent.

Maar ook voor de recreatieve sporter is het centrum aantrekkelijk; het is schoon, ruim opgezet, gezellig en eenvoudig bereikbaar (geen parkeergeld!) en er wordt onder deskundige begeleiding les gegeven tegen lage prijzen (zonder langdurige contractuele verplichtingen!).

Kom eens langs voor een gratis proefles, of loop eens binnen voor een eerste kennismaking met onze topsporters, enthousiaste medewerkers en de succesvolle eigenaren/trainers/coaches: Thom Harink en Chris Dolman.

Pancration/Chakuriki?

Thom Harinck introduceerde het bekende Muay-Thai/ Kickboksen in Nederland, waarna de sport zich als een olievlek over Europa heeft verspreid. Hij ontwikkelde sinds 1972 zijn eigen ‘Chakuriki‘- stijl als een combinatie van diverse martial-arts sporten; Muay-Thai, Kickboxing, Boksen en Karate.

Chakuriki betekent vrij vertaald de kracht ontleend van. en vermengt verschillende oosterse gevechtssporten, (zoals het traditionele karate en muay-thai) met de levensfilosofie van Za-Zen.
Chakuriki staat naast fysieke kracht (lenigheid en snelheid) voor mentale kracht, (discipline, moed, intelligentie, zelfbeheersing en respect). Na bijna 30 jaar zijn grote passie beoefent te hebben in een locatie in Amsterdam-West is enkele jaren geleden deze Chakuriki-school overgegaan in andere handen.

Sinds augustus 2002 is Thom Harinck, in samenwerking met zijn vriend Chris Dolman (wereld kampioen sambo worstelen )en met behulp van het stadsdeel Amsterdam-Noord, een goed uitgerust centrum gestart onder de naam Pancration. De naam Pancration verwijst naar een oude gevechtsport Pankration die ongeveer ongeveer 649 v.Ch. deel uitmaakte van de Oude Olympische Spelen.

Naast de effectieve zelfverdediging-sport Muay-Thai/Kickboksen, onder leiding van Thom Harinck en worstelen, onder leiding van Chris Dolman, en combinaties van beide sporten (als NMA, free-fight, shootboxing) wordt ook les wordt gegeven in tal van andere budo-sporten als judo, karate en boksen. Tevens biedt ons centrum tegen sterk gereduceerd tarief een uur gymnastiek voor 55+ aan.

Top-niveau: Muay-Thai/Kickboksen en het worstelen

Zowel het Muay-Thai/Kickboksen als het worstelen en combinaties van beide sporten, worden in het centrum op top-niveau beoefent.

Thom Harinck stond aan de basis van veel bekende K-1 zwaargewichten als Branko Cikatic (met wie hij de eerste K-1 won), Peter Aerts (met wie hij 2* de K-1 won) en Lloyd van Dams.

Zijn naam is verder verbonden met tal van oud-gedienden als Perry Ubeda, Jan Lomulder, Gilbert Ballentine etc.

Chris is de grondlegger van het free-fight in Nederland en stond aan de basis van grootheden als Dick Vrij, Joop van Kasteel etc.

Momenteel kent het Pancration-wedstrijdteam naast gevestigde namen als Patrick Eriksson en Faizel Reding, vele bekende (opkomende) talenten als: Badr Hari, Menno Dijkstra, Amir Zeyada, Jeremy Blijd etc. Overigens maken ook dames deel uit van het wedstrijdteam.
>>Link to fighters database

Recreatief niveau: naast Muay-Thai/Kickboksen, worstelen, judo, karate, boksen, fitness en gymnastiek:

Vanzelfsprekend wordt ook aan de recreatieve sporter veel aandacht besteed.
Het schone, ruim opgezette en efficiënt ingerichte centrum biedt bovendien een gezellige en sportieve sfeer waardoor naast topsporters en leden, ook ouders, buurtbewoners e.a. een plezierige tijd beleven.

Misschien niet om zelf te trainen maar om bijvoorbeeld de trainingen te aanschouwen, wat te drinken of te eten of om met anderen in contact te komen.